Morda z njo navdušite tudi kakšnega neljubitelja sadja, sladkosnedi pa se ji tako ne bodo morali upreti.
Poleg (sezonskega) sadja potrebujete še nekaj drugih sestavin:
- 1 skodelico javorjevega sirupa
- 2 ½ skodelici moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 1 žličko soli
- 14 žlic zmehčanega masla
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrata
- 2 veliki jajci
Za glazuro:
- 340 gramov skute
- 7 ½ zmehčanega masla
- 1 žličko vanilije
- Sveže sadje po izbiri (narezano)
Priprava je dokaj lahka. Bistvo je, da zmešate skupaj vse sestavine, vendar pazite na zaporedje. V posodi najprej zmešajte javorjev sirup (ali drugo sladilo) in maslo, dokler zmes ne nastane mehka in puhasta. Dodajte še vanilijo in jajca ter vse skupaj dobro premešajte. Na koncu dodajte suhe sestavine (moko, pecilni prašek in sol).
Pečico segrejte na 350 °C. Testo vlijte v okrogel pekač in pecite 20 minut (morda kakšno minuto manj).
Zmešajte sestavine za glazuro in jo razporedite po ohlajenem pecivu. Postavite na hladno, da se glazura strdi.
Preizkusite se v vlogi dekoraterja in okrasite pecivo s svežim sadjem po vašem okusu. Bolj je pisano, lepše bo! Tako, sadna pica je pripravljena. Dober tek!
Preberite tudi:
- Banane na palčki oblite s čokolado
- Limonino pecivo s kakijevo kremo
- RECEPT: Domače energijske ploščice