25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Posladkajte se s sadno pico

Posladkajte se s sadno pico (foto: Profimedia) Profimedia
15. 9. 2019

Morda z njo navdušite tudi kakšnega neljubitelja sadja, sladkosnedi pa se ji tako ne bodo morali upreti.

Poleg (sezonskega) sadja potrebujete še nekaj drugih sestavin: 

  • 1 skodelico javorjevega sirupa
  • 2 ½ skodelici moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žličko soli
  • 14 žlic zmehčanega masla
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrata
  • 2 veliki jajci

Za glazuro:

  • 340 gramov skute
  • 7 ½ zmehčanega masla
  • 1 žličko vanilije
  • Sveže sadje po izbiri (narezano)

Priprava je dokaj lahka. Bistvo je, da zmešate skupaj vse sestavine, vendar pazite na zaporedje. V posodi najprej zmešajte javorjev sirup (ali drugo sladilo) in maslo, dokler zmes ne nastane mehka in puhasta. Dodajte še vanilijo in jajca ter vse skupaj dobro premešajte. Na koncu dodajte suhe sestavine (moko, pecilni prašek in sol).

Pečico segrejte na 350 °C. Testo vlijte v okrogel pekač in pecite 20 minut (morda kakšno minuto manj).

Zmešajte sestavine za glazuro in jo razporedite po ohlajenem pecivu. Postavite na hladno, da se glazura strdi.

Profimedia

Preizkusite se v vlogi dekoraterja in okrasite pecivo s svežim sadjem po vašem okusu. Bolj je pisano, lepše bo! Tako, sadna pica je pripravljena. Dober tek!

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri