Lepo zložena sladica...
Za 8 porcij potrebujete:
- 100 g vetrcev
- 200 g malin
- 200 g jagod
Za čokoladno kremo:
- 200 ml smetane
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 40 g kakava v prahu
- 100 g temne čokolade
Za belo kremo:
- 200 ml kisle smetane
- 100 ml smetane
- 40 g drobno mletega sladkorja
- 1 žlico limonovega soka
Priprava:
1 Čokoladna krema: smetani dodajte sladkor in kakav ter vse skupaj zavrite. Kozico odstavite in dodajte koščke čokolade. Mešajte, da se čokolada popolnoma stopi. Kremo postavite v hladilnik, da se strdi. Nato jo stepite v gladko kremo.
2 Bela krema: zmešajte kislo smetano, čvrsto stepeno smetano, sladkor in limonov sok.
3 Očistite maline in jagode. Jagode prepolovite. Nekaj malin prihranite za konec, preostalo jagodičje pa pretlačite.
4 Čokoladno kremo razporedite po dnu kozarčkov. Po njej razporedite polovico vetrcev. Sledi mešanica sadja, nato plast bele kreme in spet vetrci. Po njih razporedite sadno mešanico in zaključite z belo kremo. Sladico okrasite z malinami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?