Malce drugačni, a še vedno slastni.
Za 20 do 24 krofov potrebujete:
- 4 jajca
- 250 g skute
- 1 vaniljev sladkor
- 6 žlic ruma
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- sol
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Skuto penasto temeljito zmešajte z rumenjaki, vaniljevim sladkorjem in rumom. Moko presejte s pecilnim praškom in soljo. Iz beljakov stepite trd sneg. Moko dodajte skutni mešanici in nato previdno primešajte še beljake.
2 V kozici segrejte olje in z žlico vanj počasi spuščajte testo ter ga zlato ocvrite v vročem olju.
3 Krofke po cvrenju odcedite na papirnati brisači. Ohlajene potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija