RECEPTI: Sladki užitek, ki prihaja iz hladilnika

30. 10. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
3 / 3
Shutterstock

Limonova sirova torta

Čudovito lahka, s kremo iz svežega sira

Za 14 kosov potrebujete:

• 140 g maslenih piškotov
• 75 g masla
• 1 žličko vaniljeve esence ali sredice
• po 1 bio limono in limeto
• 525 g polnomastnega svežega sira (na primer philadelphia)
• 300 g jogurta
• 1 zavitek želatine v prahu
• 75 g sladkorja

Priprava:

Zdrobite piškote. Stopite maslo, ga zmešajte z drobtinami in vaniljo. Piškotno dno zatisnite ob dno tortnega modela (premera 26 cm), obloženega s papirjem za peko.

Lupinico limone in limete nastrgajte na ostružke. Nato iz obeh sadežev iztisnite še sok.

Zmešajte sveži sir, jogurt in limetin in limonov sok. Želatino za 10 minut namočite v 100 ml hladne vode. Dodajte sladkor, vse skupaj segrejte med mešanjem, tako da se želatina in sladkor stopita. Mešanico nato hitro vmešajte v kremo iz svežega sira.

Kremo razporedite po tortnem dnu in torto za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Okrasite jo z ostružki limone in limete.

Čas priprave: 30 minut + hlajenje 4 ure.
Na kos: približno 230 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 8 g.