Limonova sirova torta Čudovito lahka, s kremo iz svežega siraZa 14 kosov potrebujete:• 140 g maslenih piškotov• 75 g masla• 1 žličko vaniljeve esence ali sredice• po 1 bio limono in limeto• 525 g polnomastnega svežega sira (na primer philadelphia)• 300 g jogurta• 1 zavitek želatine v prahu• 75 g sladkorjaPriprava: Zdrobite piškote. Stopite maslo, ga zmešajte z drobtinami in vaniljo. Piškotno dno zatisnite ob dno tortnega modela (premera 26 cm), obloženega s papirjem za peko.Lupinico limone in limete nastrgajte na ostružke. Nato iz obeh sadežev iztisnite še sok.Zmešajte sveži sir, jogurt in limetin in limonov sok. Želatino za 10 minut namočite v 100 ml hladne vode. Dodajte sladkor, vse skupaj segrejte med mešanjem, tako da se želatina in sladkor stopita. Mešanico nato hitro vmešajte v kremo iz svežega sira. Kremo razporedite po tortnem dnu in torto za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Okrasite jo z ostružki limone in limete. Čas priprave: 30 minut + hlajenje 4 ure.Na kos: približno 230 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 8 g.