Ribezova torticaMajhna, slastna skušnjavaZa 10 kosov potrebujete:• 200 g polnozrnatih maslenih piškotov • 150 g masla• 600 g črnega ribeza • 200 g smetane • 250 g sladkorja• 1 zavitek fix želatine• 200 g svežega sira• 200 g kisle smetane• 1 zavitek tortnega oblivaPriprava: Zdrobite piškote. Maslo stopite in ga zmešajte s piškoti. V pekač postavite 10 tortnih obročev (premera 8 cm). Namastite robove. V modelčke zatisnite piškotno maso in jo dobro zatisnite ob dno.Očistite ribez in ga pogladite skozi cedilo. Približno 1/3 ga prihranite za pozneje. Smetani dodajte 3 žličke želatine in jo čvrsto stepite. Zmešajte sveži sir, kislo smetano, ribezovo kašo in 150 g sladkorja ter preostalo želatino. Nato dodajte še smetano. Maso porazdelite po piškotnem dnu.Zadnji tretjini ribeza dodajte toliko vode, da dobite 250 ml mase. Primešajte še 100 g sladkorja in prašek za tortni obliv. Zavrite, počakajte, da se malce ohladi, in nato obliv previdno porazdelite po torticah. Ko se malce ohladi, tortice čez noč postavite v hladilnik. Po želji jih še okrasite.Čas priprave: 20 minut + hlajenje 8 ur.Na kos: približno 480 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 33 g.