Stekleni kaki s pasijonkoSestavine za lešnikov biskvit:• 3 jajca • 4 žlice mletih lešnikov• 2–3 žlice sladkorja• polovica pecilnega praška • 0,5 dl mlekaPriprava:Jajca spenimo s sladkorjem, nato narahlo vmešamo mleko in lešnike s pecilnim praškom. Pečemo 10 do 15 minut na 180 stopinjah. Sestavine za kakijevo peno:• 2 kakija tipo • 1 kaki vaniljaPriprava:Kaki olupimo in v mešalniku zmiksamo, da dobimo čisto gladek smuti. Po želji dodamo žličko vaniljevega sladkorja. Če se nam zdi, da pena ni dovolj gladka in čista, jo lahko precedimo skozi cedilo.Sestavine za mascarponejevo peno:• 1 jajce • 200 g sira mascarpone • 1 dcl sladke smetane • 1 vaniljev sladkor• 1–2 žlici sladkorjaPriprava:Jajce spenimo s sladkorjem, dodamo mascarpone in stepeno sladko smetano.Postrežba:V kozarec najprej nalijemo kakijevo peno, nato dodamo žlico pasijonke, sledi mascarpone pena in na koncu še kocke lešnikovega biskvita.Recept je prispevala Anja – avtorica kulinaričnega bloga Trenutek, ki očara (trenutekkiocara.blogspot.com).