Kakiju rečejo tudi zlato jabolko, saj je nekoč veljal za hrano bogov. Ker je vsak sadež poln vitaminov in mineralov, se z njim lahko posladkate brez slabe vesti.
Zavitek iz vanilja kakijevSestavine:• 4 vanilja kakije• 4 liste vlečenega testa• 2 žlici rjavega sladkorja• pol žličke cimeta• limonino lupinico ene limone• maslo za premazPriprava:Kakije olupimo in jih naribamo. Dodamo 2 žlici rjavega sladkorja, pol žličke cimeta in naribano lupinico ene limone ter vse skupaj dobro premešamo. Pripravljeno maso razporedimo po dveh listih vlečenega testa in previdno zavijemo. Položimo v pekač, na katerem je papir za peko. Zavitka premažemo s stopljenim maslom in pečemo v ogreti pečici 30 minut na 200 stopinj.Recept je prispeval Danilo – avtor bloga Easy recepti (www.easy-recepti.com).