Vsekakor sendvič, ki bi se še kako prilegel za malico ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 12 rezin slanine
- 12 rezin toasta
- 100 g majoneze
- 8 listov solate
- 2 avokada
- limonov sok
- 4 paradižnike
- sol, sveže mleti črni poper
- 50 g rukole
Priprava:
1Slanino pecite v teflonski ponvi z vsake strani po 5 minut. Odcedite jo na papirnati brisači.
2 Toaste popecite v pekaču. Po eni strani jih premažite z majonezo.
3 Avokada prerežite in izdolbite meso sadeža. Tako kot očiščene paradižnike ju zrežite na tanke rezine. Solato očistite in jo razdelite na posamezne liste. Toaste obložite s solato, rezinami paradižnika, avokada in slanino.
4 Ponovite in pokrijte z rezino toasta. Sendvič spnite z zobotrebcem, ga prerežite na pol in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa