Tako slasten, da ga zagotovo ne bo nič ostalo ...
Za 20 kosov potrebujete
Za testo:
- 400 g masla
- 750 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 400 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 jajce
Poleg tega še:
- 500 g puste skute
- 250 g kisle smetane
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 zavitek praška za vaniljin puding
- 1,5 kg sliv
Priprava
Maslo stopite in počakajte, da se malce ohladi. V večji skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Dodajte jajce in maslo ter vse skupaj zgnetite s priključkom za gnetenje električnega mešalnika, tako da dobite večje mrvice. Dve tretjini testa razporedite po pekaču in ga zatisnite ob dno. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Zmešajte skuto, kislo smetano, jajci, sladkor in prašek za puding. Porazdelite po testu. Slive oplaknite, jih obrišite in prepolovite ter jim odstranite koščice. Sadeže porazdelite po skuti. Potresite jih s preostalimi mrvicami in kolač pecite na drugem nivoju pečice približno 35 minut. Po peki naj se malce ohladi, nato pa ga zrežite na kose.
Čas priprave: približni 1 ura in 15 minut.
Na kos: 470 kcal, beljakovine 9 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hirati: 61 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?