Slivov kolač z mrvicami

Slivov kolač z mrvicami (foto: jalag) jalag
16. 10. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Tako slasten, da ga zagotovo ne bo nič ostalo ...

Za 20 kosov potrebujete

Za testo:

  • 400 g masla
  • 750 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 400 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce

Poleg tega še:

  • 500 g puste skute
  • 250 g kisle smetane
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljin puding
  • 1,5 kg sliv

Priprava

Maslo stopite in počakajte, da se malce ohladi. V večji skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Dodajte jajce in maslo ter vse skupaj zgnetite s priključkom za gnetenje električnega mešalnika, tako da dobite večje mrvice. Dve tretjini testa razporedite po pekaču in ga zatisnite ob dno. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Zmešajte skuto, kislo smetano, jajci, sladkor in prašek za puding. Porazdelite po testu. Slive oplaknite, jih obrišite in prepolovite ter jim odstranite koščice. Sadeže porazdelite po skuti. Potresite jih s preostalimi mrvicami in kolač pecite na drugem nivoju pečice približno 35 minut. Po peki naj se malce ohladi, nato pa ga zrežite na kose.

Čas priprave: približni 1 ura in 15 minut.

Na kos: 470 kcal, beljakovine 9 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hirati: 61 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: sladica slive

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri