Lahek recept primeren tudi za tiste, ki so intolerantni na laktozo
Za 4 osebe potrebujete
Za posipanje in prelivanje:
- 3 žlice riževega kisa
- 3 žlice sladkorja
- pol skodelice majoneze iz tofuja
- 2–3 žlice sojine omake
- 2 žlički mirina
- pol žličke mletega ingverja
- 1 list alge nori
- 3 žlice praženih sezamovih semen (brez olja)
Za solato:
- 300 g tofuja
- 250 g kumare
- 2 rdeči papriki
- 1 zrel avokado
- 2 mladi čebuli
Priprava
Zmešajte kis, majonezo iz tofuja, sojino omako, mirin in ingver ter mešanico postavite na hladno. Alge položite na rešetko pečice, segrete na 220 stopinj. Pecite jih 5 minut in nato strite v prah. Primešajte še sezamova semena.
Tofu zrežite na pravokotnike. Očistite zelenjavo. Kumaro zrežite na tanke rezine, avokado prepolovite, izdolbite meso sadeža in ga zrežite na tanke rezine. Papriki očistite, odstranite semenja in belo kožico ter ju zrežite na večje kose. Čebulo zrežite na rezine. Zmešajte vso zelenjavo in jo porazdelite po skodelicah. Solato potresite s čebulo, prelijte s polivko in potresite z mešanico alg in sezama.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 530 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 21 g.