Vemo, da je treba nekatera živila shranjevati v hladilniku. Mesne in mlečne izdelke denimo. Morda vas bo presenetilo, toda tudi naslednja živila je bolje preseliti iz kuhinjskih omaric in/ali shrambe v hladilnik.
DATLJI
Suho sadje lahko sicer brez skrbi shranimo v neprodušno zaprti posodi ali v vrečki v omarici ali shrambi. Neprodušno zaprto zato, ker je sadje dovzetno za absorpcijo vlage. Dobro je tudi, da je sadje ohlajeno – da se ne bi ustvarila vlaga in s tem popolno okolje za rast plesni.
No, datlje je bolje shraniti v hladilniku. Razlog: datlji niso tako dehidrirani kot drugo suho sadje, še vedno vsebujejo precej vlage, zato bodo v hladilniku bolje ohranili okus.
● V omarici bodo postajali vse bolj suhi in izgubljati bodo začeli okus.
Še en namig: sadje, ki je bilo žveplano, se ne sme dotikati kovine. Zato, če boste sadje shranili v kovinski posodi, ga najprej zavijte v vrečko.
Viri: www.berkeleywellness.com, nchfp.uga.edu, www.thekitchn.com, www.gardeners.com
Novo na Metroplay: Vključite jutranjo jogo v svoj dan in se čudite pozitivnim spremembam | LUŠTno je biti fit