Torta z rdečim ribezom

Torta z rdečim ribezom (foto: Profimedia) Profimedia
18. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Čas za sladkanje!

Za 12 kosov potrebujete:

Za dno:

  • 250 g maslenih piškotov
  • 25 g sladkorja v prahu
  • ščepec mletega cimeta
  • 50 g mletih mandljev
  • 100 g masla

Za kremo:

  • 500 g kremnega smetanovega namaza
  • 250 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka

In še:

  • 200 g rdečega ribeza

Priprava:

1 Zmeljite piškote in jim primešajte sladkor, cimet in mandlje. Vgnetite še kocke masla in mešanico zatisnite ob dno in robove modla.

2 Zmešajte smetanov namaz in kislo smetano, obe vrsti sladkorja, prašek za puding, jajci in rumenjaka. Mešanico razporedite po piškotnem dnu. Pogladite površino in po njej razporedite polovico oplaknjenih jagodk ribeza.

3 Model zavijte v aluminijasto folijo in ga postavite v pekač, ki je do dveh tretjin modla napolnjen z vodo. Torto približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Pečice med peko ne odpirajte.

4 Pečena torta naj se ohladi. Nato jo čez noč postavite v hladilnik. Odstranite obod in torto okrasite s preostalim ribezom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri