Tortice s čokolado, penicami in mandlji

26. 6. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tortice s čokolado, penicami in mandlji (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Pogostite vaše najdražje s slastinimi čokoladnimi torticami

Za 10 porcij potrebujete

  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 1 žlico sladkorja
  • 4 žlice zmehčanega masla
  • ščepec soli

za nadev:

  • 200 g temne čokolade
  • 1 žlico presejanega kakava
  • 350 ml smetane
  • 2 rumenjaka
  • 200 g penic
  • 100 g neolupljenih mandljev

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Piškote zdrobite in jih zmešajte s sladkorjem, maslom in soljo. Maso porazdelite po enem velikem ali pa dvema manjšima modeloma. V vsakem primeru naj bodo obloženi s papirjem za peko. Testo pecite približno 10 minut. Pečeno testo naj se popolnoma ohladi.

Čokolado stopite v vroči vodni kopeli. V drugi skledi zmešajte smetano in kakav in jo segrejte tik do vretja (ne sme zavreti!). Primešajte še rumenjake in smetano prelijte na stopljeno čokolado ter jo premešajte.

Mandlje popražite v teflonski ponvi, jih lahno potresite s soljo in počakajte, da se ohladijo. Primešajte koščke penic. Potresite po testu (eno pest mešanice prihranite za konec). Mešanico nato prelijte s skoraj celotno količino stopljene čokolade.

Zgornjo površino kolača okrasite z mandlji in penicami in te nakapajte s preostalo čokolado. Ohladite in postrezite.

Čas priprave: približno 50 minut + ohlajanje.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?