Pogostite vaše najdražje s slastinimi čokoladnimi torticami
Za 10 porcij potrebujete
- 200 g polnozrnatih piškotov
- 1 žlico sladkorja
- 4 žlice zmehčanega masla
- ščepec soli
za nadev:
- 200 g temne čokolade
- 1 žlico presejanega kakava
- 350 ml smetane
- 2 rumenjaka
- 200 g penic
- 100 g neolupljenih mandljev
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj. Piškote zdrobite in jih zmešajte s sladkorjem, maslom in soljo. Maso porazdelite po enem velikem ali pa dvema manjšima modeloma. V vsakem primeru naj bodo obloženi s papirjem za peko. Testo pecite približno 10 minut. Pečeno testo naj se popolnoma ohladi.
Čokolado stopite v vroči vodni kopeli. V drugi skledi zmešajte smetano in kakav in jo segrejte tik do vretja (ne sme zavreti!). Primešajte še rumenjake in smetano prelijte na stopljeno čokolado ter jo premešajte.
Mandlje popražite v teflonski ponvi, jih lahno potresite s soljo in počakajte, da se ohladijo. Primešajte koščke penic. Potresite po testu (eno pest mešanice prihranite za konec). Mešanico nato prelijte s skoraj celotno količino stopljene čokolade.
Zgornjo površino kolača okrasite z mandlji in penicami in te nakapajte s preostalo čokolado. Ohladite in postrezite.
Čas priprave: približno 50 minut + ohlajanje.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 39 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?