Tortice s čokolado, penicami in mandlji

26. 6. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tortice s čokolado, penicami in mandlji (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Pogostite vaše najdražje s slastinimi čokoladnimi torticami

Za 10 porcij potrebujete

  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 1 žlico sladkorja
  • 4 žlice zmehčanega masla
  • ščepec soli

za nadev:

  • 200 g temne čokolade
  • 1 žlico presejanega kakava
  • 350 ml smetane
  • 2 rumenjaka
  • 200 g penic
  • 100 g neolupljenih mandljev

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Piškote zdrobite in jih zmešajte s sladkorjem, maslom in soljo. Maso porazdelite po enem velikem ali pa dvema manjšima modeloma. V vsakem primeru naj bodo obloženi s papirjem za peko. Testo pecite približno 10 minut. Pečeno testo naj se popolnoma ohladi.

Čokolado stopite v vroči vodni kopeli. V drugi skledi zmešajte smetano in kakav in jo segrejte tik do vretja (ne sme zavreti!). Primešajte še rumenjake in smetano prelijte na stopljeno čokolado ter jo premešajte.

Američan izbral Ljubljano za novi dom: “Slovenija je ponudila, kar sem iskal”

Mandlje popražite v teflonski ponvi, jih lahno potresite s soljo in počakajte, da se ohladijo. Primešajte koščke penic. Potresite po testu (eno pest mešanice prihranite za konec). Mešanico nato prelijte s skoraj celotno količino stopljene čokolade.

Zgornjo površino kolača okrasite z mandlji in penicami in te nakapajte s preostalo čokolado. Ohladite in postrezite.

Čas priprave: približno 50 minut + ohlajanje.

Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem