Tudi vi že ves čas narobe ubijate jajca?

Tudi vi že ves čas narobe ubijate jajca? (foto: Profimedia) Profimedia
27. 5. 2021

Vam gre na živce, ko pri pripravi jedi, ki vključujejo jajca, vedno najprej pol ure porabite za to, da iz posode spravite droben košček lupine?

Zjutraj si pripravljate umešana jajca, mafine za na pot, morda ste si zaželeli palačinke ali pa ste se odločili preizkusiti nov recept (to slastno tortico denimo).

Zdaj pa po pravici – kako ubijete jajce?

Večina ljudi to naredi tako, da z jajcem udari ob rob posode. Tudi vi? Ali pa uporabi rob vilice oziroma noža.

Kot kaže, to ni pravi način.

Profimedia

Seveda je učinkovit in hiter način, a ne najboljši, piše Kiersten Hickman v članku You've Been Cracking Eggs Wrong Your Entire Life.

Če jajce ubijete tako, da z njim udarite ob rob posode, lahko drobni koščki lupine končajo v notranjosti jajca in ti bodo potem zagotovo pristali v posodi oziroma v vaši mešanici. Vam je znano?

Obstaja lažji način.

Jajce ubijte na čisti ravni površini.

Morda zveni nenavadno, a kot kaže je tako manj verjetnosti, da bi lupina zašla v jajce ter nato v vašo posodo.

Še en namig, da se boste zagotovo izognili temu, da bi koščki lupine pristali v vaši hrani: jajce najprej ubijte v drugo manjšo posodo in ga šele nato stresite v mešanico oziroma posodo, v kateri boste pripravili jed.

Trik za konec: če se kljub vsemu odločite vztrajati po starem ali se kljub vsemu košček lupine znajde v vaši mešanici, jo spravite ven tako, da jo ujamete z lupino, ne z žlico. Lupina bo pritegnila zdrobljeno lupino in tako bo veliko lažje, še pišejo na spletni strani Eat this.

Preverite še: