Za več užitka: TEH vsem poznanih 5 živil dokazano prinaša povečanje spolne želje

1. 10. 2023
Deli
Za več užitka: TEH vsem poznanih 5 živil dokazano prinaša povečanje spolne želje (foto: Profimedia)
Profimedia

Užitka ni nikoli preveč. Če pa ga je možno povečati še z določeno prehrano, pa še toliko bolje!

Včasih je za več spolne želje potrebno zelo malo. Med rešitvami je v prvi vrsti prehrana, saj lahko določena živila drastično vplivajo na povečanje spolne želje, poroča Healthline. Čeprav je potrebnih več raziskav, se je izkazalo, da lahko nekatera živila povečajo vaš spolni nagon.    

Katera živila prinašajo koristi za večje užitke v spolnosti?  

Kava

Strokovnjaki priporočajo uživanje kave, ki lahko  koristi predvsem moškim, ki se soočajo z težavami erekcije. Stres in napetost lahko pustita pečat na moški psihi in sta tako pomembna dejavnika, ki zavirata spolno željo. Kava lahko pomaga razbremeniti napetosti, razblini stres in vam omogoči koncentracijo, ko je to potrebno.  

Avokado

To super živilo je bogato z vitaminom E, ki je tudi znan antioksidant, in poln vitamina B6, je znan po tem, da preprečuje razvoj srčnih bolezni in omogoča lažji pretok krvi. Sodi med hrano bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami, ki izboljšujejo delovanje srca in tudi povečanju spolne sle. 

Mandlji

Mandlji so vsestranski oreščki, ki vsebujejo cink in vitamin E, minerale in vitamine, ki so odlični za spolno zdravje in reprodukcijo. Selen vam pomaga pri vzdržljivosti, vitamin E pa spodbuja cirkulacijo. Cink je mineral, ki spodbuja sproščanje moških spolnih hormonov in krepi libido.

Sezamovo seme

Cink je odličen za moško spolno zdravje, najti pa ga je tudi v znanih afrodiziakih ostrigah. Toda ne potrebujete ostrig, saj strokovnjaki pravijo, da so sezamova semena povsem dober nadomestek, poln cinka.

Banane

Banane bodo morda odslej najljubše sadje, saj vsebujejo bromelain, encim, ki krepi moški libido. Prav tako pomagajo tudi pri vzdržljivosti pri seksualnih aktivnostih na dolge proge, čemur se lahko zahvalite kaliju in roboflavinu, ki povečata raven energije in vzdržljivost.

Vir: healthline.com

Morda bi vas zanimalo tudi:

Je hrana na naših policah, sploh varna?

V epizodi Aktivni podkasta gostimo Zalo Mlinšek, mag. inž. prehrane. S svojim znanjem Zala številnim pomaga pripravljati bolj zdrave in hranljive obroke, tokrat pa smo se z njo pogovarjali o varnosti živil, ki so na naših policah.

Kdaj lahko rečemo, da je živilo varno? Kaj pomenijo različne oznake na artiklih? Kaj so aditivi v živilih? Kako je z gensko spremenjenimi organizmi? Vse to in še več v tokratni epizodi!

Pogovoru prisluhnite tukaj: