Uživamo ob lahki hrani: Slastna riba na tri načine

18. 3. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
2 / 3
Arhiv revije Lisa

PEČEN SMUČ

Zraven pa smetanov ohrovt in hrustljava slanina.

Za 4 osebe potrebujete:

• 500 g ohrovta
• 50 g prekajene slanine (v kosu)
• 150 g smetane
• 1 zavitek začimb za ribe
• 4 smučeve filete (po 180 g)
• 1 žlico limonovega soka
• sol, poper
• 1 žlico olja
• nastrgan muškatni orešček
• 1 žlico mlete kumine

Priprava:

1. Ohrovt očistite, ga oplaknite in zrežite na ozke trakove. V vreli vodi jih kuhajte 3 minute. Nato jih ocedite, oblijte s hladno vodo in počakajte, da se dobro odcedijo.

2. Slanino zrežite na paličice in jih razpustite v veliki ponvi. Po praženju jih vzemite ven. V ponev zlijte 100 ml smetane in vodo. Vmešajte prašek za omako in jo zavrite. Dodajte ohrovt, omako še malce povrite in pustite, da 8 do 10 minut lahno vre.

3. Ribo oplaknite, jo osušite in jo nakapajte z limonovim sokom. Nato jo začinite s soljo in poprom. Na olju jo z vsake strani pecite 3 do
4. minute. Ohrovt začinite s soljo, poprom, muškatom in kumino. Zelenjavo porazdelite po krožnikih in jo potresite s slanino. Po zelenjavi razporedite kose rib in jed po želji še okrasite. Zraven tekne riž.

Čas priprave: 30 minut.
Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 17 g.