PEČEN SMUČZraven pa smetanov ohrovt in hrustljava slanina.Za 4 osebe potrebujete:• 500 g ohrovta• 50 g prekajene slanine (v kosu)• 150 g smetane• 1 zavitek začimb za ribe• 4 smučeve filete (po 180 g)• 1 žlico limonovega soka• sol, poper• 1 žlico olja• nastrgan muškatni orešček• 1 žlico mlete kuminePriprava: 1. Ohrovt očistite, ga oplaknite in zrežite na ozke trakove. V vreli vodi jih kuhajte 3 minute. Nato jih ocedite, oblijte s hladno vodo in počakajte, da se dobro odcedijo.2. Slanino zrežite na paličice in jih razpustite v veliki ponvi. Po praženju jih vzemite ven. V ponev zlijte 100 ml smetane in vodo. Vmešajte prašek za omako in jo zavrite. Dodajte ohrovt, omako še malce povrite in pustite, da 8 do 10 minut lahno vre.3. Ribo oplaknite, jo osušite in jo nakapajte z limonovim sokom. Nato jo začinite s soljo in poprom. Na olju jo z vsake strani pecite 3 do 4. minute. Ohrovt začinite s soljo, poprom, muškatom in kumino. Zelenjavo porazdelite po krožnikih in jo potresite s slanino. Po zelenjavi razporedite kose rib in jed po želji še okrasite. Zraven tekne riž. Čas priprave: 30 minut.Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 17 g.