SOLATA S PREKAJENO RIBO
S hrustljavo malo lečo.
Za 4 osebe potrebujete:
• 200 g puy ali rjave leče
• 400 g jušne zelenjave
• sol
• 2 mladi čebuli
• 2 žlici olivnega olja
• 2 žlici balzamičnega kisa
• 1 žlico srednje ostre gorčice
• poper
• 50 g listov solate
• 300 g tople prekajene ribe (na primer postrvi)
Priprava:
1. Lečo po navodilih z embalaže približno 25 minut kuhajte v nesoljeni vodi. V tem času očistite jušno zelenjavo in jo zrežite na drobne kocke. 6 minut pred koncem kuhanja jo skupaj z 1 žličko soli dodajte leči.
2. Lečo in jušno zelenjavo stresite v cedilo in ju pustite, da se ohladita. Mlado čebulo očistite, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke. Zmešajte olivno olje, balzamični kis in gorčico. Polivko zmešajte z mlado čebulo in lečo. Lečino solato začinite s soljo in poprom.
3. Oplaknite solatne liste, jih preberite in jih temeljito osušite s papirnato brisačo. Skupaj z lečino solato jih porazdelite po krožnikih. Prekajeno ribo zrežite na grižljaj velike koščke in jih porazdelite po solati. Po želji solato okrasite z zelišči.
Čas priprave: 45 minut.
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 31 g.
3 / 3