25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Velikonočni venec

Velikonočni venec (foto: Profimedia) Profimedia
18. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Vaja za veliko noč...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g presejane moke
  • 35 g sladkorja
  • 4 g suhega kvasa
  • ½ žlice mletega cimeta
  • ½ žlice soli
  • 25 g zmehčanega masla
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 150 ml mlačnega mleka
  • ½ jabolka (kocke)
  • 35 g rozin
  • 25 g kandirane pomarančne lupinice

In še:

  • 35 g moke
  • marelično marmelado

Priprava:

1 V skledo dajte moko, sladkor, kvas, cimet, sol in maslo ter vse skupaj dobro pregnetite. Dodajte jajce, postopoma še mleko in zgnetite mehko in voljno testo.

2 Na pomokani delovni površini ga dobro pregnetite, položite nazaj v skledo, prekrijte s folijo in testo pustite vzhajati 90 minut.

3 Testo razvaljajte v pravokotnik. Potresite ga z jabolki, rozinami in pomarančno lupinico. Nato ga zvijte, ponovno pregnetite in ga pustite v skledi vzhajati še 60 minut.

4 Testo razdelite na 9 delov, oblikujte krogle in jih v razmikih po 5 mm v krogu zložite v pekač, obložen s papirjem za peko. Pokrijte jih s folijo za živila in pustite vzhajati še 60 minut.

5 Moko zmešajte z 2 žlicama hladne vode. Mešanico dajte v vrečko za dresiranje z luknjastim nastavkom in jo križno nabrizgajte na kroglice.

6 Venec 10 minut pecite pri 220 stopinjah in nato še 5 minut pri 200 stopinjah. Segrejte marmelado, jo pogladite skozi cedilo in z njo premažite vroč venec. Počakajte, da se ohladi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri