Belgijski radič s hruškami in slanino

24. 2. 2013
Deli
Belgijski radič s hruškami in slanino

Radič naj se čim večkrat znajde na vašem jedilniku. Je namreč bogat vir vitamina C in E in odlično uravnava prebava, pospešuje presnovo ter ugodno vpliva na jetra in žolčnik. Belgijski radič se odlično ujema s hruškami, pa tudi z jabolki in orehi.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 2 glavici belgijskega radiča (vitlof)
  • 1 šop rukole
  • 1 glavo radiča
  • 2 manjši hruški
  • 4 žlice orehov
  • 8 rezin prešane slanine
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlički tekočega medu
  • sol, poper
  • olje
Priprava:

Vitlof očistite, oplaknite in razdelite na posamezne liste. Rukolo oplaknite, preberite in ji po potrebi odstranite trda stebla. Radič oplaknite, očistite in liste natrgajte na koščke. Hruški olupite in zrežite na četrtine. Odstranite jim peške in jih zrežite na tanke rezine.

Pripravljene sestavine razdelite po 4 krožnikih. Solato posujte s sesekljanimi orehi.

Slanino narežite na trakove in jo v vroči ponvi brez dodane maščobe hrustljavo popecite. Za preliv zmešajte kis, limonin sok, med, sol, poper in olje.

Solato pokapljajte s prelivom in jo obložite s slanino.

Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 325 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"