Domač prigrizek: Sadne jogurtove tablice

Domač prigrizek: Sadne jogurtove tablice (foto: profimedia) profimedia
4. 8. 2018

Imate radi prigrizke? Potem poskrbite, da boste preizkusili jogurtove tablice, ki  jih lahko izpopolnite po svojem okusu.

Med večjimi obroki se včasih ne moremo upreti prigrizkom, ki potešijo manjšo lakoto ali zgolj zadovoljijo željo po sladkem oziroma slanem. Če posežete po zdravem, si ne boste naredili nikakršne škode. Poleg oreščkov in sadja, naj bo na dosegu roke tudi jogurtova tablica, ki vam bo odlično teknila.

Potrebujete:
  • 2 grška jogurta
  • 2 žlici medu (po okusu, lahko tudi manj ali več)
  • 2 žlici mletih mandljev
  • ½ skodelice narezanega manga
  • ¼ skodelice malin ali jagod
  • ½ skodelice borovnic

V srednje veliki posodi zmešajte med in jogurt. Nato pladenj obložite s peki papirjem in na tanko razporedite mešanico po celi površini.

Vzemite mandlje in jih enakomerno razporedite po medu in jogurtu ter pustite, da se “usedejo” v mešanico. Lahko jih narahlo pritisnete z žlico.

Sadje narežite na majhne kose v velikosti gozdnih borovnic. Potresite po podlagi in počakajte, da se posede v jogurt.

Pladenj prekrijte s folijo in ga postavite v zmrzovalnik čez noč. Ko si boste naslednji dan hoteli privoščiti prigrizek, vzemite pladenj iz zmrzovalnika, peki papir preložite na desko za rezanje in z nožem narežite ploščice.

Ploščice, ki jih ne boste pojedli, hranite zavite v peki papirju in zaprti plastični vrečki v zmrzovalniku največ dva tedna.

Namig:

Ploščice si privoščite skozi celo leto s sezonskim sadjem po vašem okusu. Preizkušajte tudi različno vrsto oreščkov ali semen.

Spodbudite otroke, da oblikujejo svoje ploščice, ki jih bodo z veseljem pojedli.

Za sladokusce primešajte še temno čokolado.