Kaj trdijo zagovorniki masla?

24. 8. 2009

Res je, maslo vsebuje veliko maščobe, zlasti nasičene, vendar pa naj povemo, da je večji delež nasičene maščobe v maslu sestavljen iz palmitinske in stearinske kisline. Raziskave kažejo, da ti dve maščobni kislini zaradi načina razgradnje v našem telesu nimata vpliva na povišanje holesterola oziroma ga lahko celo znižata.

Če vas ta podatek še ni prepričal, da vas občasno uživanje masla ne bo pripeljalo do peklenskih težav, berite naprej.

  • Majhna kepica masla (velikost čajne žličke), ki vsebuje le 36 kalorij, vam bo pomagala, da se boste dlje časa počutili siti.
  • Maslo je odličen vir konjugirane linolenske kisline (CLA), za katero so dokazali učinkovito protirakavo delovanje.
  • Maščoba v maslu omogoča učinkovitejšo absorpcijo v maščobi topnih vitaminov A, D, E in K, zato lahko rečemo, da je kepica masla na kuhani zelenjavi ne samo okusna, ampak tudi zdrava.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri