Ramstek s solato

11. 2. 2011
Deli
Ramstek s solato

Pikantno začinjen s poprom.

Za 4 osebe potrebujete:
• 1 žličko medu • 3 žlice olivnega olja • 1 žlico balzamičnega kisa • sol, poper • 2 žlici pinjol • 750 g paradižnika (debelega in drobnega) • 2 figi • 2 žlički celega popra • 2 debela ramsteka (po 250 g)
• 2 žlici olja • 1 šop rukole • bazilika • solni cvet

Priprava:

1 Zmešajte med, olje, kis, 1 žlico vode, sol in poper. Pinjole popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe. Paradižnik in fige narežite na koščke. Pripravljene sestavine zmešajte v skledi.

2 Poprova zrna zdrobite. Ramsteka posujte s poprom in ga pritisnite ob meso. V ponvi segrejte olje in na njem meso najprej pri visoki temperaturi močno opecite, nato pa pri srednji temperaturi pecite po 3 minute z vsake strani. Meso zavijte v aluminijasto folijo in pustite počivati 10 minut.

3 Pripravite rukolo in jo skupaj s paradižnikovo solato razporedite po krožnikih. Ramsteka narežite na rezine in jih položite na solato. Okrasite z baziliko in posujte s soljo. Zraven se prileže popečen kruh.

Čas priprave: približno 35 minut
Na osebo: približno 390 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 9 g

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord