Sardele

6. 8. 2008
Deli
Sardele

Male ribice, ki so dokaj mastne, sodijo med najboljše zakladnice maščobnih kislin omega 3 in se kosajo celo z lososom. Imajo pa še en velik plus – vsebujejo veliko kalcija, ki je potreben za zdrave kosti.

Kaj kupiti

Če kupujete konzervirane, potem izberite tiste, ki plavajo v oljčnem olju. Če imate srečo in v ribarnici naletite na ponoči ujete, ne odidite domov brez njih. V oljčnem olju lahko zaplavajo tudi

v vaši ponvi.

Kako pripraviti

Seveda jih lahko pojeste kar iz pločevinke. Če pa si želite pripraviti nekoliko bolj prefinjeno jed, ovijte sardelo okoli olive, ki je napolnjena z mandljem. Sardele lahko spečete na žaru in jih pojeste z rokami, poleg pa si privoščite osvežilno solato iz paradižnika, kumar in črnih oliv.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije