Tudi v teh hladnih dneh lahko posežete po svežih in zdravih živilih: nekatere vrste zelenjave so celo najbolše prav pozimi. Preverite, s katerimi bomo tokrat krepili imunski sistem.
1 / 4
BRSTIČNI OHROVT
Odlikuje ga močan okus in lahno grenka aroma. Njegova sezona se začne septembra, resnično slasten in sladek pa je pozimi: mraz namreč spodbudi izločanje sladkorja, grenak okus pa takrat popusti.
Ima nekoliko več kalorij kot druga zimska zelenjava: 100 gramov vsebuje 40 kalorij. Je pa kljub temu zelo zdrav, saj je bogat z vitaminoma C in K pa tudi s cinkom in balastnimi snovmi.
Preberite še:
- 5 zdravih živil, ki jih pozimi dobimo na tržnici
- Odlične ideje za pripravo kakovostnega zajtrka na hitro
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem