Ideje za spomladanske solate

Ideje za spomladanske solate (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2022

Pobrskajte ideje za spomladanske solate, ki se odlično obnesejo tako kot glavna jed, kakor tudi kot priloga.

Špargljeva solata

Le kdo ne obožuje špargljev? Odstranite jim oleseneli del, preostanek pa narežite na koščke. Šparglje solite in popecite na oljčnem olju. Pečenim špargljem dodajte feta sir, za dodaten okus pa lahko tudi nekaj koščkov popečene slanine.

Spomladanska cvetoča solata

Ali veste, da je veliko cvetov užitnih ali celo koristnih za zdravje? Očiščeni zeleni solati dodajte popečene bučke, bučna semena, popečen tofu ter cvetje, ki ste ga nabrali na bližnjem travniku. Uporabite lahko regrat, trobentice ali druge cvetlice, pred uporabo pa se prepričajte, da so te resnično užitne.

Testeninska solata

Priljubljena glavna jed v toplih dneh je testeninska solata. Najprej po navodilih na embalaži skuhajte poljubne testenine, nato pa jim dodajte zelenjavo in ostale dodatke po izbiri? Naše priporočilo? Lečine testenine s paradižnikom, špinačo, korenjem, čičeriko ter feta sirom. 

Piščančja solata

Ena najbolj klasičnih solat, ki nikoli ne razočara. Očiščeni in oprani zeleni solati dodajte popečene koščke piščanca, koruzo, mocarelo in paradižnik. Solato nato začinite in postrezite z rezino popečenega kruha.

Beljakovinska solata z jajcem

Tudi jajca se odlično obnesejo v solati! Zeleni solati dodajte narezano trdo kuhano jajce, skuto, čičeriko in paradižnik. Odlična izbira za vse aktivne ljudi, ki morajo poskrbeti za zadosten vnos beljakovin.

Izkoristite tople dni za eksperimentiranje; pripravljajte različne solate in preizkušajte, katere kombinacije so vam najljubše. Samo s preizkušanjem boste odkrili najbolj slastne različice solat.