Vas zvečer popade lakota? Privoščite si TE prigrizke!

Vas zvečer popade lakota? Privoščite si TE prigrizke! (foto: Profimedia) Profimedia
25. 7. 2022

Tudi, če se trudite zdravo in uravnoteženo prehranjevati, se lahko zgodi, da vas zvečer popade lakota. Preverite, kaj si je v tem primeru najbolje privoščiti.

Sadje ali zelenjava z arašidovim maslom

Arašidovo maslo ima veliko beljakovin in zdravih maščob, v kombinaciji s sadjem ali zelenjavo pa predstavlja super prigrizek. Maslo v zmerni količini preprosto namažite na rezine jabolka, banane ali zelene.

Bananine tortilje

Banane se odlično obnesejo tudi z mandljevim maslom! Da prigrizek naredite še boljši, pripravite tortilje. Na polnozrnato tortiljo nanesite mandljevo maslo v zmerni količini ter nanj položite banano. Potresite malo cimeta ter tortiljo zavijte, jo narežite na manjše kose in si postrezite.

Pražena čičerika

Zelo vsestransko živilo, ki je izjemno hranilno. Čičerika je odličen vir beljakovin in nekaterih mineralov, pražena čičerika pa je okusen in hrustljav prigrizek. Pripravite jo v pečici in jo začinite po svojem okusu - dodajte čili, mediteranske začimbe, papriko v prahu... Možnosti je veliko.

Humus

Iz čičerike lahko naredite slasten namaz. Tega lahko potem preprosto namažete na kruh in nanj dodate svežo zelenjavo, ali pa ga jeste kot pomako za zelenjavo. Priljubljena kombinacija je denimo humus in korenje.

Zelenjavni čips

Različno zelenjavo na tanko narežite, začinite po okusu in jo spečete v pečici pri nižji temperaturi, dokler ne postane hrustljava. Uporabite lahko tudi sušilec. Od zelenjave so najpogosteje uporabljene rdeča pesa, buča, korenje in kodrolistni ohrovt. Od začimb pa se ponavadi uporabljajo česen v prahu in paprika v prahu, za dodaten okus pa lahko uporabite tudi kvasne kosmiče.