Vsaka ženska bi pozimi morala jesti ta sadež: Seznam razlogov vas bo osupnil!

Vsaka ženska bi pozimi morala jesti ta sadež: Seznam razlogov vas bo osupnil! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 2. 2023

Ne glede na to, ali gre za cela granatna jabolka ali le za posodo s svežimi rubinasto rdečimi krhlji, vas med sprehodom po prodajni polici pritegnejo v oči. Vendar pa njihova privlačnost ni le na prvi pogled, če upoštevamo vse njihove prednosti. Če želite shujšati, odstraniti holesterol iz telesa, uravnovesiti hormone, uživajte ta sadež vsak dan.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja.  

Granatno jabolko imenujejo kraljevsko sadje, vendar ne zaradi krone na vrhu sadeža, temveč zaradi svoje edinstvene sestave in ogromnega števila uporabnih lastnosti. Granatno jabolko se pogosto uporablja v medicinske namene. To sadje vsebuje celoten vitaminsko-mineralni kompleks, ki ima neverjeten učinek na človeško telo. Izkazalo se je, da sok granatnega jabolka vsebuje kar 15 vrst aminokislin, od tega jih 6, razen v granatnem jabolku, najdemo le v mesu. Če se torej odločite opustiti mesne izdelke, lahko iz granatnih jabolk dobite za zdravje potrebne snovi.

Granatno jabolko je sladek, trpek sadež z debelo, rdečo lupino. Čeprav lupina ni užitna, je v njej na stotine sočnih semen, ki jih lahko jeste navadne ali jih potresete po solatah, ovseni kaši, humusu in drugih jedeh. Tudi ustekleničeni sok granatnega jabolka je enostaven način za uživanje nekaterih zdravstvenih koristi tega okusnega sadeža.

Granatno jabolko ima antioksidativne, protivirusne in protitumorske lastnosti ter naj bi bilo dober vir vitaminov, zlasti vitamina A, vitamina C in vitamina E ter folne kisline. Vsebuje dve spojini - punicalagin in punično kislino, ki mu dajeta vse močne koristi. Pravzaprav boste presenečeni, ko boste izvedeli, da je antioksidantov v granatnem jabolku skoraj trikrat več kot v vinu ali zelenem čaju. Vsakodnevno uživanje granatnih jabolk ali pitje soka je lahko odlična pomoč za vašo odpornost, boj proti sladkorni bolezni tipa 2, uravnavanje krvnega tlaka, lažjo prebavo in tudi za sijočo kožo.

Ko se boste naslednjič želeli okrepčati, posezite po granatnem jabolku.