Potrebujete v svoji knjižici kakšen nov recept za sladico? Za vas imamo kar 3!
Ne skrbite, da bi s sladicami škodovali svojim zdravim navadam. Če jih boste jedli občasno in poskrbeli, da jih pripravite doma, ne rabite imeti slabe vesti. Posebno ne ob naslednjih treh, ki so malce bolj zdrave.
- Če ste tudi za kakšen izziv, preverite tega: 30-dnevni izziv s kolebnico, ki popestri vadbo (tudi za začetnike)
BOROVNIČEV CHIA PUDING
Sestavine:
- 1/4 skodelice chia semen
- 1 skodelica mandljevega mleka
- 1 do 2 veliki žlici javorjevega sirupa
- ščep vanilijevega ekstrakta (po želji)
Za borovničevo omako:
- 1 skodelica borovnic
- 2 žlici vode
Zmešajte chia semena, mandljevo mleko, javorjev sirup in vanilijo. Vse skupaj dajte v kozarec in postavite v mali hladilnik čez noč ali vsaj za 3 ure.
Nazadnje segrejte borovnice in vodo v kozici ter kuhajte na majhnem ognju kakšnih 5 minut. Na koncu pretlačite borovnice z žlico. Ko se malce ohladijo, jih dodajte pudingu in si ga privoščite za zajtrk.
BANANINE ČOKOLADNE KROGLICE
Sestavine:
- 1 banana
- 1 četrtina skodelice masla
- 2 veliki žlici vode
- 1 čajna žlica cimeta
- ščep vanilije
Preliv:
- nekaj tablic temne čokolade in žlica mleka (po želji)
V veliki skledi zmešajte vse sestavine za nadev. Nazadnje uporabite roke, da pregnetete maso. Z dlanmi iz mase naredite poljubno velike kroglice in jih postavite v zamrzovalnik, medtem ko boste pripravljali preliv.
Za preliv stopite čokolado v vodni kopeli in ji po želji dodajte žlico mleka za bolj tekočo teksturo. Kroglice nato pomakajte v čokolado in jih postavite na pekač, obložen s peki papirjem. Postavite jih v hladilnik za nekaj ur, da se čokolada strdi.
OREHOVE TABLICE Z DATLJI
Sestavine:
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 1 skodelica orehov (ali ameriških orehov - pekanov)
- 1/2 skodelice mletih mandljev
- 8 izkoščičenih datljev
- ščep cimeta
- ščep soli
- 2 žlici vode (po potrebi)
Nadev:
- 20 izkoščičenih datljev
- 1/4 skodelice vode
- ščep vanilije
- ščep soli
Posip:
- zdrobljeni (poljubno veliki) orehi ali pekani
Najprej obložite pekač s peki papirjem.
Zmešajte ovsene kosmiče, orehe, mlete mandlje, cimet in sol do gladkega. Potem dodajte datlje in mešajte, dokler ne nastane malce gostejša lepljiva zmes. Po potrebi dodajte vodo. Maso enakomerno razporedite po celem pekaču.
Za nadev vse sestavine stresite v mešalnik in mešajte do gladkega, ali pustite drobne koščke, kot vam je ljubše. Maso nanesite čez prvo plast.
Nazadnje potresite še izbrane orehe in z žlico rahlo pritisnite v maso. Postavite v hladilnik za eno uro in razrežite na poljubno velike pravokotne kose (tablice).