Gobova solata

4. 9. 2010
Deli
Gobova solata (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Okusna in nizkokalorična.

Za 4 osebe potrebujete: 1 rdečo čebulo, 1 strok česna, 400 g mešanih gob (belih in rjavih šampinjonov ter ostrigarjev), 1 šop mlade čebule, 150 g češnjevega paradižnika, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, sok in lupina 1 biolimone, 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Pripravite gobe in jih po potrebi narežite na polovice ali četrtine. Očiščeno mlado čebulo narežite na obročke. Paradižnik oplaknite in razpolovite.

2 Na vročem olju med mešanjem zarumenite čebulo, dodajte česen in ga popražite. Dodajte gobe in jih med mešanjem pecite približno 3 minute. Dodajte še mlado čebulo in paradižnik ter pražite še 2–3 minute. Gobe začinite s soljo, poprom, limoninim sokom in naribano lupino. Postrezite toplo in posujte s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave približno 30 minut.
Na osebo približno 100 kcal,
beljakovine: 3 g, maščobe: 6 g,
ogljikovi hidrati: 7 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"