Gobova solata

Gobova solata (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
4. 9. 2010

Okusna in nizkokalorična.

Za 4 osebe potrebujete: 1 rdečo čebulo, 1 strok česna, 400 g mešanih gob (belih in rjavih šampinjonov ter ostrigarjev), 1 šop mlade čebule, 150 g češnjevega paradižnika, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, sok in lupina 1 biolimone, 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Pripravite gobe in jih po potrebi narežite na polovice ali četrtine. Očiščeno mlado čebulo narežite na obročke. Paradižnik oplaknite in razpolovite.

2 Na vročem olju med mešanjem zarumenite čebulo, dodajte česen in ga popražite. Dodajte gobe in jih med mešanjem pecite približno 3 minute. Dodajte še mlado čebulo in paradižnik ter pražite še 2–3 minute. Gobe začinite s soljo, poprom, limoninim sokom in naribano lupino. Postrezite toplo in posujte s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave približno 30 minut.
Na osebo približno 100 kcal,
beljakovine: 3 g, maščobe: 6 g,
ogljikovi hidrati: 7 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri