Kaj pa bučkina marmelada? Iz prve roke - odlična je!

Kaj pa bučkina marmelada? Iz prve roke - odlična je! (foto: profimedia) profimedia
27. 7. 2020

Trenutno je čas bučk. Polni so jih vrtovi, trgovine, trgi ... Skuhali ste že juho iz bučk, pa bučke v omaki, pa bučkine polpete, polnjene bučke. Kaj pa bučkina marmelada? Naj vam zaupamo, da je presenetljivo dobra in uporabna ter zelo lahka za pripravo.

Za vse ljubitelje bučk imamo recept, ki ga verjetno še niste preizkusili. Posebej dober okus seveda dodajo bučke iz domačega vrta, ki jih bo celo poletje na pretek. Zato je skrajni čas, da osvežite knjižico receptov. 

Bučkina marmelada

 Za 3 kozarce po 450 ml potrebujete:

  • 1,5 kg bučk
  • 1 žlico limonovega soka
  • 3 žlice drobno mletega sladkorja
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici ruma ali nekaj kapljic rumove esence

Bučke olupite, jih po dolgem prepolovite in odstranite semena. Nato jih nastrgajte v široko kozico, jih nakapajte z limonovim sokom, dodajte sladkor in med in jih počasi zavrite.

Na nizki temperaturi naj lahno vrejo približno 1 uro, da se lepo zgostijo. Kozico odstavite in dodajte rum ali esenco. Marmelado lahko uporabite kot prilogo ali pa za tortni nadev. 

Preberite še: Recept za poletni posladek: Beljakovinske palačinke in beljakovinska ledena kava ali Čokoladne energijske kroglice za poletne izlete