Boste tudi vi ta vikend pekli potico? Pripravite velikonočno različico, ki bo navdušila vse goste!
Sestavine:
Testo:
- 42 g svežega kvasa
- 600 g moke
- 330 ml riževega napitka
- 20 g kokosovega sladkorja
- 20 g kokosovega olja
- Lupina ene limone
- En vanilijev sladkor
- Pol čajne žličke soli
Orehov nadev:
- 600 g mletih orehov
- 200 ml riževega mleka
- 30 g kokosovega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 125 ml vode iz konzerve čičerike (za aquafabo oziroma "sneg")
Priprava testa:
1. Najprej pripravite kvasec: v manjši posodi zmešajte kvas, žličko sladkorja, žličko moke in malo mlačne vode ter vse skupaj pustite vzhajati 15 minut.
2. Moko stresite v večjo posodo in vanjo naredite vdolbino. Po zunanjem robu posujte sol.
3. V vdolbino stresite sladkor, vanilijev sladkor, naribano limonino lupino, kvasec, kokosovo olje ter rižev napitek in vse skupaj dobro pregnetite.
4. Testo pokrijte in ga pustite počivati vsaj 30 minut.
Priprava orehovega nadeva:
1. Tekočini iz konzerve čičerike primešajte žličko sladkorja in jo zmiksajte z mešalnikom, da dobite gosto kremo, podobno snegu.
2. Orehe prelijte z vrelim riževim napitkom, sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter vse skupaj dobro premešajte. Na koncu nežno vmešajte še kremo iz čičerikine tekočine.
Iz testa in nadeva pripravite potico:
1. Testo razvaljajte v kvadrat in ga premažite z orehovim nadevom. Premazano testo nato zavijte v potico.
2. Zvito potico položite v namaščen pekač in jo z daljšim zobotrebcem večkrat preluknjajte. Pustite počivati 15 minut.
3. Potico pecite približno 75 minut pri temperaturi 180°C. Zadnjih 15 minut peke potico pokrijte s peki papirjem.
Pečeno potico postrezite in uživajte v odličnih okusih.
Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor:
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?