Pripravite z beljakovinami polne zrezke (51 gramov na porcijo) na posteljici iz mešane zelenjave in prelite z medenim gorčičnim prelivom.
Pikantni piščančji zrezkiI
- 2 umešani jajci
- 1 žlica nemastnega mleka
- 1 skodelica drobtin
- 1 žlička posušene mlete čebule
- 1 žlička origana
- 1 žlička kajenskega popra
- ? žličke rdeče paprike
- ? žličke črnega popra
- 4 piščančji zrezki
- ? žličke začinke
Priprava
Najprej v skledi zmešajte jajca in mleko. V drugi posodi zmešajte drobtine in začimbe. Vsak zrezek nato pomočite v jajčno mešanico ter ga povaljajte v začinjenih drobtinah. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja na srednje visoki temperaturi. Nato v njem pecite zrezke po 4 minute na vsaki strani oziroma dokler notranja temperatura ne doseže 75 °C. Za 4 porcije.
foto: Melissa Punch