Mišično gorivo: Ultimativna solata

Ultimativna solata (foto: Melissa Punch) Melissa Punch
10. 10. 2008

Pripravite z beljakovinami polne zrezke (51 gramov na porcijo) na posteljici iz mešane zelenjave in prelite z medenim gorčičnim prelivom.

Pikantni piščančji zrezkiI

  • 2 umešani jajci
  • 1 žlica nemastnega mleka
  • 1 skodelica drobtin
  • 1 žlička posušene mlete čebule
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička kajenskega popra
  • ? žličke rdeče paprike
  • ? žličke črnega popra
  • 4 piščančji zrezki
  • ? žličke začinke

Priprava

Najprej v skledi zmešajte jajca in mleko. V drugi posodi zmešajte drobtine in začimbe. Vsak zrezek nato pomočite v jajčno mešanico ter ga povaljajte v začinjenih drobtinah. V ponvi segrejte žlico oljčnega olja na srednje visoki temperaturi. Nato v njem pecite zrezke po 4 minute na vsaki strani ozir­­­­­­­­­oma dokler notranja temperatura ne doseže 75 °C. Za 4 porcije.

foto: Melissa Punch

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri