Nič več sendvičev! 3 okusne, zdrave in priročne malice z avokadom

Nič več sendvičev! 3 okusne, zdrave in priročne malice z avokadom (foto: Profimedia) Profimedia
29. 4. 2017

Ko ugriznete v sendvič, zanemarite ves trud za zdravo telo. Potenje v telovadnici nima smisla, če si za malico privoščite nezdrave prigrizke. Preverite, katere tri obroke z avokadom lahko pripravite v kratkem času in jih vzamete na pot.

Solata z avokadom in jajci

Ne omejite se samo na jajca. Lahko izberete tudi karkoli drugega, kar paše k avokadu. Poln zdravih maščob, vlaknin in beljakovin je avokado odličen dodatek k vsakemu kosilu po vaši izbiri. Lahko ga jeste samega, z dodatkom zelenjave, ali ga popečete in dodate v toast, ki si ga privoščite skupaj s solato. Možnosti je na stotine.

Testenine in avokadova cezarjeva solata

Primerna je še posebej za vse, ki se ne želite odpovedati ogljikovim hidratom za kosilo. Testenine so hitro pripravljene, dodate le še najljubšo zelenjavo, avokado in obrok je pripravljen. Naredite ga večer prej in nesite s seboj, kamorkoli se odpravljate.

Solata z avokadom in tuno

Tudi tuno lahko (tako kot jajca) pripravite z avokadom. Solata ni le lepa in barvita, ampak tudi polna vlaknin. Obe živili sta paket zdravih maščob, zato je kosilo še posebej zdravo in hitro narejeno. Tuno zmiksajte in dodajte koruzo, sirni namaz in dodatke po svojem okusu. Nato zmešajte z avokadom in se posladkajte z zdravo malico.

Preberite tudi: