Razkrivamo recept za hitro, zdravo in noro okusno jed iz pečice: pečen piščanec z brokolijem!
Sestavine:
- 500 g pustega piščančjega mesa
- 500 g brokolija, natrganega na cvetke
- 120 ml smetane za kuhanje
- 30 g naribanega parmezana
- 50 g naribane mocarele
- 2 žlici oljčnega olja
- Pol čajne žličke mletega česna
- Sol in poper po okusu
Postopek:
1. Meso narežite na koščke in jih rahlo posolite. V skledici premešajte smetano, česen, parmezan in sol.
2. Na ponvi segrejte olje, na katerem popečete piščančje koščke tako, da dobijo zlato rjavo barvo.
3. Popečene piščančje koščke stresite v pekač z višjim robom. Primešajte še brokoli, nato pa oboje prelijte z smetanovo mešanico.
4. Vse skupaj pecite 20 minut pri temperaturi 180°C, v drugi polovici pečenja pa po vrhu potrosite še naribano mocarelo, da se ta stopi in zapeče. Jed postrezite še toplo.
- Preberite tudi: RECEPT: V 3 korakih do bučnih palačink brez moke in mleka