Osvežite se s samo 130 kalorijami!

14. 8. 2011
Deli
Korenčkova juha, okrašena z rakovo peno

Korenčkova juha, okrašena z rakovo peno

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 500 g korenja
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico sveže naribanega ingverja
  • 2 žlički sladkorja
  • 600 ml juhe
  • 100 ml pomarančnega soka
  • 100 g kisle smetane
  • sol
  • kajenski poper
  • limetin sok
  • 20 g rakovih repkov (iz slanice)
  • 100 g smetane
  • 1 žličko naribane limetine lupine

Priprava:

Čebulo sesekljajte, korenje pa ostrgajte in zrežite na rezine. Čebulo popražite na maslu, dodajte korenje, ingver in sladkor ter vse skupaj še malo popražite. Zalijte z juho in kuhajte približno 25 minut. Nato juho ohladite.

Ohlajeno juho zmeljite s paličnim mešalnikom in nato še pretlačite skozi cedilo. V juho vmešajte pomarančni sok in kislo smetano ter začinite s soljo, kajenskim poprom in limetinim sokom. Juho postavite v hladilnik, da se dobro ohladi.

Tik preden postrežete, juho nalijte v kozarce ali skodelice. Rakove repke odcedite in jih sesekljajte. Dodajte jih smetani in malo prevrite. Smetano spenite z električnim mešalnikom in jo z žlico kanite na juho. Po smetani posujte ostružke limetine lupine.

Čas priprave (brez hlajenja): približno 55 minut
Na osebo: približno 130 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 11 g

Iz Lise

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"