Ker ga ni čez domači kruh, vam razkrivamo nekaj trikov, ki vam bodo pomagali, da bo vaše testo vsakič kot iz najboljših restavracij in pekarn. Če boste sledili tem nasvetom, se vam ne bo nikoli več zgodilo, da bi končali z zbitim testom, ki ne naraste.
Preden začnete mesiti testo, vzemite maslo in jajca iz hladilnika ter jih pustite nekaj časa na sobni temperaturi.
Ne spreglejte:
- TA naprava je glavni krivec za visok račun za elektriko: izključite jo nemudoma!
- Enolončnica z zeljem po receptu naših babic: jed, ki vas bo navdušila s božanskim okusom in preprosto pripravo
Ne pretiravajte s količino pecilnega praška ali kvasa, saj obstaja možnost, da testo preveč naraste in poči, prav tako pa povečate tveganje, da bo vaše testo zbito.
Testo vedno dajte v segreto pečico, saj vsa testa in biskviti s pecilnim praškom in kvasom to "zahtevajo". Ko združite mokre in suhe sestavine, pride do kemijske reakcije, zaradi katere testo takoj začne rasti. Počakajte 10 do 15 minut od trenutka, ko pečica doseže želeno temperaturo, in šele nato vstavite testo vanjo.
Zlati pekarski nasvet
V vsako testo dodajte eno žlico jabolčnega kisa. Kis je namreč zdrav, testu pomaga bolje narasti, poleg tega pa mu doda odličen okus.
Preberite še:
Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del