Obložena z jajci in s samo 130 kalorijami.
Za 6 oseb potrebujete:
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 veliko kumaro
- 4 korenčke
- 1 šop redkvic
- 1 zabojček kreše
- 3 žlice jabolčnega kisa
- 1 žlico limoninega soka
- 1 žličko tekočega medu
- 4 žlice olja
- sol, poper
Priprava:
Jajci olupite in zrežite na rezine. Pripravite zelenjavo. Kumaro, korenje in redkvice zrežite na rezine, krešo pa s škarjami porežite. Polovico kreše zmešajte s pripravljeno zelenjavo. Solato denite v skledo in jo obložite z jajci.
Kis zmešajte z limoninim sokom, medom, oljem, soljo in poprom. Solato pokapljajte s prelivom in okrasite s preostalo krešo.
Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 130 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 4 g.
Iz revije Lisa