Piščanec z baziliko

24. 9. 2009

Pripravite si okusen obrok s piščancem, pikantno omako ter baziliko v le dobrih 15ih minutah.

Potrebujete

  • ? kilograma piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 sveža pekoča čilija ali papriki
  • 1 čajno žličko sojine omake
  • 1 skodelico sveže natrganih listov bazilike
  • 1 jedilno žlico ribje omake

Potrebujete še

  • 3 stroke česna
  • ? jedilne žlice arašidovega ali repičnega olja
  • 1 čajno žličko sladkorja
  • 1 čajno žlico grobo mletega popra
  • ? jedilne žlice pekoče čilijeve omake ali tabaska

Priprava

1 Drobno sesekljajte čilije in česen. Nato mešanico dobro pretlačite s hrbtno stranjo noža, da dobite nekakšno grobo mleto pasto (šlo bo lažje, če boste dodali malo soli).

2 Segrejte vok ali višjo ponev s teflonskim dnom. Dodajte olje in prej pripravljeno mešanico ter med stalnim mešanjem pražite 2? 3 minute. Pazite, da ne zažgete čes­­na, sicer bo jed neprijetno grenila. Meso narežite na majhne kocke ali ozke trakove. Te dodajte v vok in pražite 3? 4 minute, da ena­­ko­­merno porjavijo. Prilijte sojino, ribjo in čilijevo omako (oz. tabasko), potresite s sladkorjem, dobro premešajte in pražite še dodatne 3 oz. 4 minute, da se meso enakomerno prepeče.

3 Na koncu dodajte še poper in svežo baziliko, hitro premešajte in na zmerni temperaturi kuhajte toliko časa, da listi ovenijo (približno 2 minuti). Zadostuje za 2 porciji.

Ponudite s kuhanim rjavim rižem in dušenimi sojinimi kalčki (po pol skodelice vsakega).

Na porcijo 160 kalorij, 24 g beljakovin, 3 g ogljikovih hidratov, 5 g maščob (1 g nasičenih), 1 g vlaknin, 490 mg natrija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri