Poleti se ne bomo odpovedali sladicam, ampak jih bomo pripravili sami in si jih privoščili brez slabe vesti. In mango je zagotovo kralj poletja!
Poletje in sladice gredo odlično skupaj. Poleg sladoleda si privoščite še kakšno sladico iz tropskega sadja - mango je obvezen del vročih dni, ki bo zadovoljil potrebo po sladkem in ne bo prinesel slabe vesti.
Pripravite naslednje sestavine:
Za osnovno plast:
- 2 skodelici mandljeve moke
- 1 skodelica stopljenega masla
- pest kokosove moke
- 3 žlice lanenih semen
Za kremno plast:
- 2 skodelici namočenih indijskih oreščkov (namakajte jih čez noč)
- 1 skodelica kokosovega mleka (ali mleka po izbiri)
- pest kokosovih krhljev
- ščep vanilijevega ekstrakta
- polovico skodelice vode
Za mangovo plast:
- 2 skodelici narezanega manga
- 2 žlici želatine v prahu
- 1 žlica vode
Segrejte pečico na 180 stopinj.
Vse sestavine za osnovno plast dajte v mešalnik in zmešajte do gladkega. Maso razporedite po pekaču, ki ste ga obložili s peki papirjem in pecite do zlato-rjave barve (17 do 20 minut).
Medtem ko pečete osnovno plast, osušite indijske oreščke. Ponovite postopek in vse sestavine za kremno plast dajte v mešalnik. Za začetek dodajte manj vode in jo prilivajte po potrebi. Dobiti morate kremasto zmes.
Ko je osnovna plast pečena, jo ohladite in čeznjo prelijte kremno zmes. Pekač postavite v zamrzovalnik za 15 minut.
Medtem zmešajte vodo in želatino v prahu (po navodilih na embalaži) in skupaj s kosi manga dajte v mešalnik. Zmes se mora zgostiti v mangov pire.
Mangov pire razporedite po vrhu kremne plasti, potem sladico postavite v zamrzovalnik za približno dve uri, da se strdi. Nazadnje razrežite na poljubno velike rezine in postrezite. Hranite v hladilniku.
Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del