Popečene pokrovače v bučkini juhi

20. 4. 2009

Pokrovače v juhi so okusne in hitro pripravljen obrok.

Potrebujete

  • 35 dag svežih pokrovač
  • 400 g (pločevinka) nezačinjenega bučkinega pireja
  • 2 jedilni žlici grobo sesekljanih lešnikov
  • 8? 10 vejic sesekljanega drobnjaka
  • 1 skodelico kokošje jušne osnove (iz kocke)

Potrebujete še

  • 1 jedilno žlico medu
  • 1 jedilno žlico masla
  • sol in poper po okusu
  • ? jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja

Priprava

1 V pečici (10 minut na 200 °C) ali v te­­f­­lonski ponvi (5? 7 minut na zmerni tem­­pe­­­­raturi, mešajte) prepražite grobo sesek­­­ljane lešnike. Pretresite jih v skodelico in ohladite.

2 V srednje veliki kozici dobro zmešajte bučkin pire, med, maslo in jušno osnovo ter počasi segrejte. Začinite s soljo in pop­­­rom po okusu ter pustite na toplem.

3 Segrejte primerno veliko litoželezno ponev ali pekač. Pokrovače osušite s papirnato brisačo ter jih začinite s soljo in poprom. V ponev dodajte oljčno olje in nato še školjke. Pecite jih približno 2? 3 minute na vsaki strani, da postanejo čvrste in enakomerno rjavo zapečene.

4 Toplo juho iz kozice prelijte v jušnik, dodajte popečene školjke in prepražene lešnike ter potresite s sesekljanim drobnjakom. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

430 kal, 35 g beljakovin, 35 g ogljikovih hidratov, 17 g maščob (5 g nasi­­­­čenih), 7 g vlaknin, 460 mg natrija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri