Popoldanski smuti za veliko energije

Popoldanski smuti za veliko energije (foto: profimedia) profimedia
18. 11. 2018

Po kosilu postanemo utrujeni in manj produktivni, kot smo bili dopoldne. Kadar ne morete leči k popoldanskemu počitku, si privoščite smuti, ki vam bo dal potrebno energijo za nadaljevanje dneva.

Vemo, da lahko 20-minutni krepčilni dremež izboljša produktivnost in poskrbi denimo tudi za učinkovitejšo popoldansko oziroma večerno vadbo. Popoldanski spanec naj bi pomagal pri procesiranju nezavednih informacij v naših možganih, kar vodi k jasnejšemu razmišljanju, ko so pred nami težke odločitve. Povedano preprosto – boljše se lahko odločamo. To so potrdili tudi v študiji na Univerzi Bristol.

Kaj pa storite takrat, ko si ne morete vzeti časa za dremež? Za izboljšanje produktivnosti in več energije, si privoščite smuti, ki ga lahko vzamete s seboj na delo in po opravkih.

Potrebujete naslednje sestavine:
  • 2 olupljeni banani

  • 3 izkoščičene datlje

  • 1 skodelico nesladkanega mandljevega mleka

  • 1 žlico semen po izbiri

  • žlico ledu

Vse sestavine stresite v blender in mešajte do gladkega. Napitek zaužijte takoj, ali ga hranite v hladilniku največ en dan.

Odlična rešitev, ki vas reši zaspanosti, je tudi šport. Pomaga že krajši sprehod po gozdu ali bližnjem parku, lahko pa naredite nekaj energičnih vaj kar na delovnem mestu. Za poskoke, trebušnjake in počepe potrebujete le malce prostora in voljo. Ravno nasproten učinek ima hitra hrana, ki vas zamika v času kosila. Po krompirčku in burgerju boste postali še bolj zaspani, oblila vas bo vročica in premikali se boste počasneje.