Ko si zaželite bolj lahke večerje, ki vas bo vseeno založila z beljakovinami, vitamini in minerali, imamo za vas super idejo: pripravite si popečenega piščanca s stročjim fižolom, šparglji in paradižnikom!

V kolikor ne marate piščanca, ga lahko brez težav zamenjate z ribo, tofujem ali drugim ustreznim beljakovinskim živilom.

Sestavine:
  • 4 zrezki iz piščančjih prsi
  • 200 g očiščenega stročjega fižola
  • 200 g očiščenih špargljev 
  • Polovica skodelice češnjevih paradižnikov, prerezanih na polovico
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1/4 skodelice naribanega parmezana
  • Oljčno olje
  • Mešanica mediteranskih začimb
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. Najprej pripravite piščanca. Začinite ga z začimbami ter ga v ponvi popecite na žlici segretega olja. Ko je meso dobro zapečeno na obeh straneh, ga odstavite in pustite na toplem.

2. V enaki ponvi ponovno segrejte žlico olja, na katerem prepražite najprej stročji fižol in šparglje. Ko se nekoliko zmehčajo, primešajte še česen ter vse skupaj pražite še približno minuto.

3. Na koncu dodajte še češnjev paradižnik ter vse skupaj pražite še toliko časa, da se zelenjava lepo zmehča.

4. Popečeno zelenjavo zložite na krožnik in ji dodajte meso. Po vrhu jedi potrosite nariban parmezan ter vse skupaj postrezite.