Kaj je lepšega kot vonj po svežih vafljih že zjutraj? Mogoče to, da po njih ne boste imeli slabe vesti, saj ne vsebujejo sladkorja.
Borovnice so odlično živilo z veliko vlaknin, antioksidanti in magnezija. Pomagajo lahko pri hormonskem ravnovesju, obožujejo pa jih tudi možgani. Napolnile vas bodo z energijo, zato ni razloga, da si jih ne bi privoščili že zjutraj, najbolje v kombinaciji z vaflji.
Za omako potrebujete le dve sestavini: 2 žlici sveže ožetega limoninega soka in 4 žlice medu.
Za vaflje pa pripravite:
- 2 žlici kokosove moke
- 2 žlici medu
- 1 veliko jajce
- 1 žlica limoninega soka
- 2 ali 3 velike žlice borovnic
- 3 do 5 žlic mleka po izbiri
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- ščep soli
Najprej v kozici na nizkem ognju segrejte sestavini za omako. Segrevajte z minuti, da se limona in med povežeta ter postaneta tekoča. Ne pustite na ognju predolgo, da ne dobite trde zmesi.
Potem postavite v hladilnik in se lotite priprave vafljev.
Segrejte aparat za pripravo vafljev in ga naoljite. V posodi zmešajte moko, med, pecilni prašek in sol. Prežvrkljajte jajce in ga vmešajte k sestavinam skupaj z mlekom, 1 žlico borovnic in limoninim sokom. Dobiti morate gladko maso brez grudic.
Specite vaflje kot običajno, jih prelijte z omako in potresite z borovnicami.
Preverite tudi kako diete vplivajo na metabolizem – ga le upočasnijo ali uničijo?
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?