Recept: Čokoladna avokadova torta iz 5 sestavin (brez pečenja)

Recept: Čokoladna avokadova torta iz 5 sestavin (brez pečenja) (foto: profimedia) profimedia
19. 9. 2020

Kaj praznujemo? Uspešen dan, dolgoletno prijateljstvo, športni dosežek ... Ali pa presenetimo kar tako. S torto, seveda!

Pomembno je, da se veselite tudi majhnih lepih trenutkov in zmag, saj vaš dan napolnijo s smehom, radostjo in dobrim počutjem. Zato ne oklevajte in polepšajte dan bližnjim osebam, včasih tudi z dobro (in zdravo) sladico. 

Za čokoladno avokadovo torto boste potrebovali le 5 sestavin: 

  • 350 g avokadovega mesa
  • 250 g temne čokolade (razlomljene)
  • 1 žlico in pol nesladkanega kakava
  • 2 do 3 žlice medu
  • ščep soli

po želji: ščep vanilijevega ekstrakta

Če želite pripraviti hrustljavo podlago za torto, pripravite še: 

  • 1 skodelico in pol oreščkov
  • 1 skodelico datljev
  • ščep soli
  • 3 žlice nesladkanega kakava

Sestavine za hrustljavo podlago dobro zmešajte v gosto zmes, ki jo razporedite po z maslom premazanem okroglim pekaču za torto. Dobro potlačite z vilico. 

Če podlage ne boste delali, boste maso za torto vlili direktno v tortni model. 

Priprava torte je povsem preprosta in vam ne bo vzela veliko časa. Najprej stopite čokolado na vodni kopeli in vanjo vmešajte med. Nato vse sestavine pretresite v mešalnik in mešajte do gladkega. Maso prelijte v pekač čez hrustljavo podlago (ali direktno na pekač) in postavite v hladilnik za nekaj ur, da se torta strdi. 

Hranite v hladilniku največ 3 dni. 

Lepo praznovanje vam želimo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri