Prav ste slišali, za zajtrk lahko jeste tudi solato. In ne skrbite, da boste lačni. Nasitila vas bo do kosila.
Za zajtrk si verjetno še niste privoščili solate, pa si jo boste večkrat, ko preverite naslednji nasvet. Ker vsebuje veliko dodatkov, vas bo nasitila do kosila in vam dala veliko energije. Seveda pa jo lahko jeste tudi kot malico in jo nesete s seboj po opravkih, kar je še ena prednost.
Kaj potrebujete za jutranjo solato?
- 2 majhna ali 1 velik krompir
- 4 skodelice mešane zelenjave (solate, špinače ali katerekoli, ki jo imate radi - mi naredimo mešanico)
- 1 skodelica gozdnih sadežev (tistih, ki so trenutno v sezoni)
- 1 avokado
- ¼ skodelice humusa (lahko ga naredite sami: Humus iz buče)
- 2 žlici nasekljanih oreščkov po izbiri
- ¼ skodelice sveže mete (ali zelišč po izbiri)
- ½ skodelice kvinoje
- sveže stisnjen sok limone ali limete
Najprej narežite krompir na kose in ga postavite v pečico na 200 stopinj, dokler ne postane svetlo rjav (med 30 in 40 minut, odvisno od pečice in programa pečenja).
Medtem pripravite ostale sestavine. Operite in narežite liste solate (oziroma zelenjave, ki ste jo izbrali), dodajte gozdne sadeže, olupite in narežite avokado na majhne kose in nasekljajte oreščke. Iztisnite sok iz limete ali limone.
Humus lahko naredite sami po zgornjem receptu in namesto buče dodate zelenjavo po izbiri (grah, avokado …).
Ko je vse pripravljeno, na krožnik najprej položite solato in ji dodajte druge sestavine. Na koncu jo prelijte s sokom limone in po okusu dodatno začinite. Prednost recepta je tudi v tem, da vaši gostje lahko izbirajo, kaj želijo imeti na krožniku in si ga priredijo po svoje.
Preverite tudi:
- Sladke pregrehe in osvežilni napitki, ki jih lahko pripravite iz lubenice
- Napake, ki jih zelo verjetno delate, ko ste na dieti (in zato ne vidite rezultatov)