RECEPT: Sočni browniji iz bučk

RECEPT: Sočni browniji iz bučk (foto: Profimedia) Profimedia
7. 8. 2021

Tokrat vam predstavljamo recept za okusne in sočne brownije, katere naredite kar iz bučk.

Sezona bučk je tu! Gre za eno izmed najbolj priljubljenih predstavnikov zelenjave.

Bučke so bogate z vitamini, minerali in vlakninami. Ugodno lahko vplivajo na naše zdravje, poleg tega pa so nizkokalorične in zato odlična izbira tudi takrat, ko si želimo izgubiti kakšen odvečni kilogram. Najboljše od vsega pa je, da so zelo uporabne v veliko različnih jedeh – tudi v sladicah.

Sestavine za 4 osebe:
  • 150 g sladkorja
  • 130 g ovsenih kosmičev
  • 50 g kakava v prahu
  • 200 g bučk
  • 120 g arašidovega masla
  • 60 ml rastlinskega mleka
  • 100 g čokoladnih kapljic (svetujemo temno čokolado)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • Ščep soli
  • Kokosovo maslo za namastitev pekača
Priprava:

1. Kosmiče z blenderjem zmeljite v moko, bučke pa naribajte in dobro odcedite, da se odstrani vsa odvečna voda.

2. V blenderju nato najprej zmešajte zmlete kosmiče, sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. Nato dodajte še bučke, arašidovo maslo in mleko. Mešajte toliko časa, dokler ne nastane gladka zmes. Na koncu z žlico primešajte še ¾ čokoladnih kapljic.

3. Vzemite nekoliko višji pekač ter ga namažite s kokosovim maslom. Nato vlijte maso za brownije. Po vrhu posujte preostanek čokoladnih kapljic.

4. Pecite približno 40 minut na 180°C.

5. Pečeno maso ohladite, narežite ter postrezite.

Veronika Sivka